HOME  |  Over ons

Over ons

        

De stichting voor Gehandicapten- en Revalidatiezorg (De SGR-Groep) is in januari 2004 ontstaan uit de integratie van de voormalige Stichting Zorg voor Verstandelijk Gehandicapten en het Mgr. P.I. Verriet Revalidatie- en Wooncentrum. Door het samengaan van de twee grootste aanbieders van gehandicapten- en revalidatiezorg op Curacao is het mogelijk geworden om de zorgkwaliteit naar een steeds professioneler niveau te tillen. Bij de SGR-Groep werken ongeveer zeshonderd mensen, verspreid over de locaties Emmastad, Salsbachweg en de diverse buitenvoorzieningen van de SGR-onderdelen Wonen en Dagbesteding. De SGR-Groep is lid van de SFZ (Sichting Federatie Zorginstellingen Nederlandse Antillen).

Kwaliteit van de zorg

De SGR-Groep werkt, zowel voor het zorgproduct als voor de ondersteunende diensten, nauw samen met diverse gerenommeerde zorginstellingen in Nederland. Om de professionaliteit van het personeel te garanderen, krijgt iedere medewerker ruimschoots de mogelijkheid om zijn kennis en talenten verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen.

Overkoepelende deel

Binnen het overkoepelende deel van de SGR-Groep bevinden zich de Directie / Raad van Bestuur, het secretariaat en de afdelingen Human Resources, PR & Communicatie, Facilities & Real Estate, Finance & Control en ICT. Samen zetten zij zich in voor de werkstichtingen Fundashon Verriet, Revalidatiecentrum en Curacao Orthotics & Prosthetics. Het beheer van de gebouwen van de SGR-Groep is in handen van de Stichting Beheer Gebouwen.

Binnen een holdingstructuur verzorgt de overkoepelende De SGR organisatie de ondersteunende diensten voor in totaal vier stichtingen. Naast de Stichting Beheer Gebouwen zijn er drie werkstichtingen die het zorgproduct vormgegeven:

  1. Fundashon Verriet

Fundashon Verriet biedt woonvoorzieningen, dagbesteding en logeermogelijkheden aan circa 500 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Daarnaast zet een team medewerkers dagelijks hun medische, gedragswetenschappelijke en paramedische deskundigheid in om zorgvragers te ondersteunen.

  1. Stichting Revalidatiecentrum Curaçao           

De Stichting Revalidatiecentrum Curaçao biedt specialistische behandeling en begeleiding aan volwassenen en kinderen die door een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening lichamelijk beperkt zijn.​                    

  1. Curaçao Orthotics & Prosthetics

Curaçao Orthotics & Prosthetics (COP)voorziet de behoefte in orthopedische hulpmiddelen en podotherapeutische zorg om de houding en beweging te verbeteren.