HOME  |  FUNDASHON VERRIET  |  Ons zorgaanbod  |  Recreatie

Recreatie

Cliënten van Fundashon Verriet kunnen ook gebruik maken van de diensten van Sport en Spel, Parke Bientu Fresku en het Zwembad. Deze voorzieningen zijn niet gebonden aan een specifiek dagbestedingscentrum.

Sport en spel

Het doel van sport en spel is om de deelnemers nieuwe vaardigheden te laten ontwikkelen door middel van individuele of groepsgerichte sportactiviteiten. Het ontwikkelen van de grove en fijne motoriek is ook een onderdeel van de sportactiviteiten. Naast de lichamelijke functie zijn sportactiviteiten ook goed voor het bevorderen van sociale contacten tussen de cliënten.

Parke Bientu Fresku

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor het vermaak en de ontspanning van de cliënten . Onze locatie te Emmastad heeft een park met verschillende speeltoestellen waar de cliënten gebruik van kunnen maken. Ook is er een kinderboerderij in het park, waar de cliënten kunnen genieten van de dwerggeiten, konijnen en hangbuikzwijntjes. 

   

Zwembad

Sinds januari 2011 beschikt de stichting over een therapeutisch zwembad. Het bad is gebouwd uit de opbrengsten van een veiling, die in 2008 werd georganiseerd door de Tafelronde Curaçao.

Zwemmen is voor mensen met een beperking een fijne bezigheid, omdat ze dan even los zijn van de zwaartekracht en zich lekker vrij kunnen bewegen. Volgens een weekrooster worden in het water oefeningen gedaan met de cliënten van de verschillende woon- en dagbestedingscentra.

Het zwembad is voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen voor gebruik door personen met een beperking zoals verwarmd water, een overkapping, een waterdiepte van maximaal 1.20 meter, aangepaste douche- en verkleedhokken, toegankelijkheid voor rolstoelen en de aanwezigheid van tilliften en -platformen.