HOME  |  FUNDASHON VERRIET  |  Vacatures en vrijwilligers  |  Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Het personeel van Fundashon Verriet krijgt regelmatig ondersteuning van vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de zorg en de leefkwaliteit van de cliënten. Hun maatschappelijke betrokkenheid is van onschatbare waarde voor de cliënten en de organisatie. U kunt een bijdrage leveren aan Fundashon Verriet en een directe impact hebben in het leven van onze cliënten door u op te geven voor bepaalde activiteiten of simpelweg door tijd te besteden met hen. 

                               

Flexibel vrijwilligen

Vrijwilligerswerk is veel meer dan kosteloos diensten verrichten, het geeft een enorme voldoening om iets te betekenen voor een ander. Alvorens u als vrijwilliger aan de slag gaat, vindt eerst een intakegesprek plaats om gezamenlijk na te gaan waarin u interesse heeft. Op basis van uw wensen en de behoeftes binnen de organisatie, wordt er vervolgens een meeloopdag bij een afdeling ingepland zodat u kan ervaren hoe het is om vrijwilliger te zijn. U heeft de vrijheid om te kiezen uit:

  • De planten van de Greenhouse verzorgen.
  • Cosmetische verzorging van de clienten zoals haren wassen, manicure/pedicure geven.
  • Muziek maken met de clienten.
  • Ondersteuning geven met naaiklussen
  • Gezelschap bieden tijdens dagtrips, dagbesteding op de afdeling of op feestdagen.
  • Of ondersteuning bieden bij georganiseerde evenementen.
  • Dieren verzorgen op de zorgboerderij, kinderboerderij en Rancho Harmonia
  • Ondrhoudswerk en klusjes doen op de zorgboerderij en rancho

                               

Bedrijven kunnen Fundashon Verriet ook benaderen om gezamenlijk (eenmalig) een maatschappelijke teamactiviteit te organiseren. Fundashon Verriet probeert zoveel mogelijk een match te vinden tussen de behoeftes van de stichting en de wensen van het bedrijf om er een groot succes van te maken. Een aantal organisaties die meerdere malen een steentje hebben bijgedragen zijn Refineria Isla, Maduro & Curiel’s Bank, RBC Royal Bank en Banco di Caribe.

De inzet van vrijwilligers is van onschatbare waarde en jaarlijks tonen wij onze waardering door een activiteit te organiseren waarbij onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. 

Wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Stuur een mail naar rachel_domacasse@sgrgroep.org met uw aanvraag en een verklaring omtrent gedrag (VOG). Indien u vragen heeft kunt u ook contact opnemen met mevrouw Rachel Domaccase via bovengenoemde e-mail adres of via het telefoonnummer 737-7600 extensie 2225.

Jaarlijks project

Elk jaar schrijft Fundashon Verriet zich in voor het grootschalige vrijwilligersproject CURA DOET dat in maart wordt georganiseerd. Houd u het programma van CURA DOET in de gaten en schrijf uzelf, uw groep of organisatie in voor een project bij Fundashon Verriet.